Читај ми!

У Истоку ухапшен Србин осумњичен за наводне ратне злочине на КиМ

Полциија у Истоку ухапсила је особу српске националности Ч.Ј., осумњичену за наводне ратне злочине почињене над цивилним становништвом на Косову и Метохији током сукоба пре 20 и више година, потврдили су РТС-у српски извори у Истоку, а саопштила је и полиција.

"Након истражних радњи које је спровела јединица за истраживање ратних злочина, српски бегунац је идентификован и ухапшен због ратних злочина почињених над цивилним становништвом на Косову у периоду 1998-1999", наводи се у саопштењу полиције.

Судија посебног одељења основног суда у Приштини Ваљон Куртај одредио му је притвор до 30 дана.

Истрага случаја је у току.

Српски извори су навели да је Ч.Ј. из Ђураковца, да је ухапшен у четвртак у Истоку, када је у локалној администрацији вадио лична документа.

Ч.Ј. повремено долази у Ђураковац, а годинама уназад је расељено лице у централној Србији.

Канцеларија за КиМ: Обезбеђена правна заштита

Он је, како саопштава Канцеларија за КиМ отишао са обави одређене послове из оставинске расправе након смрти оца када је напрасно ухапшен по недавној оптужници, што баца посебно светло на његов случај.

"Овиме је настављена пракса правосуђа у Приштини да по некаквим тајним оптужницама, са некредибилним сведоцима и преко ноћи подиже оптужнице против Срба са Косова и Метохије и да их на овакав начин одвраћа од повратка на њихова огњишта или потраживање њихових законитих права", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је Канцеларија за КиМ обезбедила правну заштиту за ухапшеног и пратиће његов случај и о њему обавестити међународне представнике на КиМ.

То је, како се истиче, шести по реду случај да се Срби преко ноћи окривљују за наводне ратне злочине, по исказима сведока који се појављују после 20 и више година од наводно учињеног дела, а у време када окривљени најчешће потражују своја законита права и имање на КиМ.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво