Читај ми!

Ухапшени Звездини навијачи осумњичени да су запалили комби са навијачима Партизана

Шест осумњичених навијача ФК Црвена звезда, од којих је један малолетан, ухапшено је због напада на комби који је превозио навијаче ФК Партизан, после дербија 16. априла, код села Марковац.

Након интензивног оперативног рада Вишег јавног тужилаштва у Београду у, координацији са припадницима МУП-а, Полицијском управом за Град Београд и ПС Младеновац, синоћ је ухапшено шест осумњичених навијача ФК Црвена звезда.

Звездини навијачи, од којих је један малолетан, ухапшени су због напада на комби који је превозио навијаче ФК Партизан после одржаног дербија између два тима, 16. априла 2022. године око 22.15, код села Марковац у општини Младеновац.

Осумњичени В. М. (25) из Младеновца, Б. Н. (35), И. М. (31), Т. А. (19) и М. С. (21) - сви из Београда - данас су саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Београду, док ће поступак против 16-годишњег младића водити Одељење за малолетнике овог тужилаштва.

Сви осумњичени су се на саслушању бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

Свима се на терет стављају кривична дела насилничко понашање на спортској приредби из члана 344а став 1 и изазивање опште опасности из члана 278 став 1 Кривичног законика.

Након саслушања поступајући тужилац је предложио судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да свој петорици осумњичених одреди притвор.

Кривичном пријавом осумњиченима се ставља на терет да су заједно са, за сада, више неиндентикованих лица, након дербија између ФК Црвена звезда и ФК Партизан, код села Марковац, препречили пут комбију који је превозио навијаче противничког тима.

По изласку из возила, осумњичени су ставили маске на лица и капуљаче на главе и кренули према комбију.

Тврдим предметима су разбили два стакла на комбију, а потом убацили две запаљене бакље у унутрашњост комбија.

Пошто се запалила унутрашњост комбија, у којем је било девет навијача Партизана, они су покушали да напусте возило, али им осумњичени то нису дозвољавали, држећи врата возила са спољне стране.

Након што су оштећени успели да напусте комби, осумњичени су их физички напали. Навијачи Партизана су потом успели са побегну у оближњу њиву, а осумњичени су побегли са лица места својим возилима.

У овом инциденту четири особе из комбија задобиле су лаке телесне повреде.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво