Читај ми!

Саво Манојловић напустио суђење јер медијима није дозвољено снимање

У Прекршајном суду у Београду почело суђење директору кампање покрета "Крени-промени" Саву Манојловићу, поводом прекршајне пријаве која га терети да је организовао протесте и блокаде испред Палате "Србија" 15. фебруара, а које није пријавио као што закон предвиђа.

Саво Манојловић је пре почетка саслушања напустио суђење јер суд није допустио новинарима снимање суђења.

Он се пре саслушања обратио присутним новинарима и поручио да се не сматра кривим јер је протест пријавио, али са закашњењем, будући, како наводи, да није знао где ће се одржати додела ордења.

"Председник се уплашио и по први пут је померио доделу ордења због чега смо ми чекали да видимо где ће се одржати. Дакле мени се суди само зато што се председник уплашио", закључио је иронично Манојловић.

У истом тону је рекао да ће на суђење позвати да сведоче и Александар Вучић и глумац Џони Деп (један од одликованих).

"Ја не верујем да је могуће да ме осуде јер су правно промашили квалификацију, било је ситуација када сам кршио зако, али они су их потпуно промашили. Уколико им треба правна помоћ ја сам спреман да позовем неке своје колеге са студија да им помогну да то боље формулишу", рекао је Манојловић.

Потом се новинарима обратио његов адвокат Никола Тадић који сматра да је суђење, заправо, репресија одређених структура у власти које желе да одврате грађане од протеста и блокада.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи