Читај ми!

Београд: Дојаве о бомбама на мостовима, у тржним центрима, "Водоводу"

Након претећих дојава о постављеним бомбама у београдским основним школама, стигле су и нове претње да су постављене бомбе на мостовима у Београду, као и у појединим тржним центрима, потврђено је РТС-у у МУП-у. Заменик градоначелника Горан Весић потврдио је и да је београдском "Водоводу" стигла порука о наводно постављеној бомби. Претње су током дана стизале и на друге адресе, а како саопштавају надлежни, све дојаве биле су лажне.

У МУП-у кажу да је међу локацијама где су добијене дојаве о бомбама Бранков мост, Мост Газела, Нови железнички мост, Панчевачки мост, тржни центри...

Полицијске екипе су изашле на терен и проверавају сваку дојаву, кажу у МУП-у. 

Дојава о бомби стигла је и у тржни центар "Стадион" у Београду.

Утакмица између фудбалера Вождовца и Партизана, која је требало да се игра од 16.30, због дојаве о бомби померена је за 20.30.  

Привремено није функционисао ни аеродром у Нишу због дојаве о бомби, као ни зграда Београђанка, железничка станица, поново зоолошки врт.  

Весић: Дојаве о бомбама у "Водоводу", неће бити проблема са водоснабдевањем 

Јавно комунално предузеће "Београдски водовод и канализација" добило је дојаву да су у свим производним погонима постављене експлозивне направе.

У складу са законом и прописима који регулишу овакве ситуације, "Водовод" је, заједно са полицијом, предузео све мере како би се извршиле провере и како би се несметано наставио процес производње воде, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је истакао да полиција проверава поменуте локације.

"Београђанке и Београђани не би требало да буду забринути јер ће 'Водовод' и у оваквим условима обезбедити несметано снабдевање водом. Више је него јасно да се наша земља, као и наш град, налазе под организованим сајбер нападом непознатог противника, чији је циљ да се поремети нормалан живот у Србији и Београду, као и да будемо спречени да самостално и слободно доносимо одлуке које се тичу наше будућности", рекао је Весић.

Град Београд ће урадити све што је у његовој надлежности како би се обезбедило нормално функционисање, а сигуран сам да ће надлежни органи знати да утврде ко води овај специјални рат против Србије, али и Београда", поручио је Весић.

Коментаришући податак да саобраћај на мостовима није обустављен након лажних дојава о бомби, Весић је рекао да није било потребе за тим јер је полиција, водећи се ранијим најавама у школама, поступала превентивно и појачала обезбеђење свих важних инфраструктурних објеката и институција у граду.  

Данас је чак 97 основних школа у Београду, као и поједине средње школе добиле дојаве о бомбама, саопштило је Министарство просвете. Како истичу, након детаљне провере контрадиверзионих екипа МУП-а у великом броју школа, утврђено је да су дојаве биле лажне.

Школе ће благовремено обавестити родитеље и ученике о начину извођења наставе током сутрашњег дана. 

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се