Читај ми!

Настављено суђење Колувији, саслушано двоје сведока

Суђење власнику плантаже "Јовањица" Предрагу Kолувији и осталим оптуженим за производњу марихуане на том имању настављено је данас у Специјалном суду саслушањем двоје сведока, запослених на том имању, који су негирали да су у својим службеним телефонима имали криптовану апликацију "Разговор".

Шеф транспорта у "Јовањици" Мирјана Арсић рекла је да је, као и већина запослених, добила службени телефон марке "Блекбери" и да на њему није имала "Разговор", али да је ту апликацију имала пре, на приватном телефону.

Са тог приватног телефона је, како је испричала, само једном комуницирала са Kолувијом, преко апликације "Телеграм", јер је "било нешто спорно поводом прве плате".

Упитана где јој је сад службени телефон, Арсићева је рекла да га је користила и после хапшења Kолувије 13. новембра 2019, али да јој је две године касније пао и поломио се, и сад је код њеног пријатеља Божидара Цветковића, такође запосленог у "Јовањици", који је покушавао да га поправи.

Она је навела и да нема сачувану комуникацију са Kолувијом на приватном телефону, као и да му никад није слала шифроване поруке, а да на "Блекберију" није имала инсталиран "Разговор".

Сведок Саша Грнчарски, који је био шеф возног парка "Јовањице" од септембра 2019. године до 13. новембра, када је ухапшен Kолувија, рекао је да му је службени телефон "вероватно" остао на радном месту, као и неке личне ствари, кад је полиција тамо упала.

"Заборавио сам га, затекло ме као у неком филму, у животу то нисам доживео", рекао је Грнчарски, објашњавајући да га је полиција сместила на задње седиште аутомобила БМW, поред Kолувије, који је имао руке везане лисицама иза леђа, и ту су били око три сата, да би га после пребацили у трпезарију фирме, и ту је био до 23 часа.

Одбрана Kолувије затражила је да се као сведок саслуша тадашњи заменик начелника Службе за специјалне истражне методе МУП Томислав Радовановић, али се поступајући тужилац томе успротивио, тврдећи да је тај полицијски официр својим изјавама у јавности себе дискредитовао у овом случају.

О сведочењу Радовановића одлучиће судско веће, а следеће рочиште заказано је за 9. јун.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи