Читај ми!

Дечак српске националности нападнут у Обилићу

Тринаестогодишњи дечак српске националности нападнут је синоћ у највећем српском селу у општини Обилић, Бабин Мост, саопштила је Канцeларија за КиМ.

С. М. је испред кафића напала и вређала група од десетак старијих младића албанске националности, истиче Канцеларија за КиМ.

Наводи се да је случај пријављен полицији, а родитељи дечака до касно у ноћ су давали исказ у полицијској станици у Обилићу.

Како се наглашава, председник Привременог органа Општине Обилић Горан Данчетовић упознат је са случајем и на располагању је породици дечака за сву неопходну помоћ и подршку.

"Напад, који се догодио баш на највећи православни празник, Васкрс, показује да Срби на Косову и Метохији не могу без бојазни да обележе ни највеће празнике, већ треба да страхују за децу и њихову безбедност", оцењује се у саопштењу.

У Канцеларији за КиМ сматрају да су такви инциденти, са очигледном етничком мотивацијом, последица антисрпске реторике Приштине и Аљбина Куртина, који генерише отворену мржњу према свему српском.

Канцеларија за КиМ обавестиће о последњем нападу међународне представнике који имају мандат да Србима на КиМ гарантују безбедност, закључује се у саопштењу.

У одвојеном инциденту са цркве Свете Петке у општини Витина у недељу ујутру скинута је застава са грбом Српске православне цркве.  

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво