Читај ми!

Рекордна заплена на пункту Мердаре, откривено скоро 12 килограма накита милионске вредности

Цариници су 29. марта на контролном пункту Мердаре запленили више од 11,6 килограма златног накита, вредног око 44 милиона динара, сакривеног у специјално преправљеном поду једног аутомобила.

Прекршај је откривен око 14 часова када је из смера Косова и Метохије стигла "шкода кодијак" подгоричких регистарских ознака.

Двојица путника, 39-годишњи возач и његов нешто млађи сувозач, обојица црногорски држављани албанског порекла, рекли су да немају ништа за пријављивањe, саопштила је Управа царина.

Без обзира на то, аутомобил је прегледан мобилним скенером и анализом слике уочене су неправилности у поду и испод рукохвата између предњих седишта.

Детаљан преглед је потврдио да скенер не греши, јер је из специјално преграђених шупљина у поду и испод наслона за руке извађено 11.625 грама златног накита.

"Вредност огрлица, ланчића, наруквица, прстења, привезака од белог и жутог злата, као и 10 већих и мањих златника 'Франц Јозеф', процењена је на око 374.000 евра, што у динарској противвредности износи око 44 милиона динара", наводи се у саопштењу.

Вредност заплењеног злата далеко превазилази трећину вредности аутомобила, који је наменски преправљан за потребе кријумчарења, па су све то разлози због којих је и возило задржано до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.

Из Управе царина подсећају да је током претходне године заплењено укупно 11,5 килограма злата, а да је највећа појединачна заплена забележена почетком децембра на Градини, када су испод јастука у кабини једног камиона откривене златне плочице тешке 4,5 килограма.  

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво