Читај ми!

Случај Беливук, оптужни предлог против полицајаца за прикривање доказа

Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог притив бившег начелника Одељања за сузбијање организованог кријумчарења опојних дрога Предрага Лајића и инспектор и в. д. шефа одсека за дроге у СБПОK-у Бојана Васиљевског.

Сумњиче се да су покушали да прикрију доказе против Влада Георгиева (некад Драган Секулић) и његове жене Слађане Секулић – оптуженим припадницима групе Вељка Беливука, приликом претреса њиховог стана 4. фебруара 2021. године након што су ухапшени, као и да нису пријавили новац који је пронађен приликом претреса стана.

Тужилаштво их оптужним предлогом терети да су у саизвршилаштву починили кривично дело – помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела и тражи од суда да их прогласи кривим и изрекне им казне у складу са законом.

Георгиев и Секулић су оптужени у предмету Тужилаштва за организовани криминал, у оквиру поступка против Беливука, за удруживање ради вршења кривичних дела и недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сумња се да су Лајић и Васиљески приликом претреса стана онемогућили проналазак пиштоља марке "глок 19" који је неовлашћено држан и био сакривен у стану, као и да новац који је пронађен нису одузели, нити су констатовали у записнику о претресању стана да су пронађена било каква новчана средства.

Лајић и Васиљески су ухапшени 8. фебруара 2021. године, четири дана након акције хашења организоване криминалне групе Беливука и Миљковића.

Они се сада бране са слободе.