Читај ми!

Приштина, полиција саслушала српске младиће ухапшене због куповине амблема "ОВК"

Полиција у Приштини саслушала је тројицу српских младића ухапшених синоћ у том граду због тога што је један од њих у продавници купио амблеме "ОВК", и због којих су га повезали са "кривичним делом тероризма".

Ухапшеним младићима, Д. Д, Д. Д. и В. Ј. из Ниша, по хапшењу је одређен притвор од 48 сати, а о даљој мери према њима одлучиће сутра судија у Приштини.

Са ухапшеним српским младићима била су и два Албанца из Приштине и Гњилана, који су такође у притвору.

Полиција је данас саопштила да у координацији са Специјалним тужилаштвом обавља провере за ухапшене особе.

Д. Д. је у продавници војне опреме у Приштини, у близини команде Кфора, купио пет амблема "ОВК".

Његов бранилац, адвокатица Јована Филиповић изјавила је након саслушања да је Д. Д власник продавнице војне опреме у Нишу и да је колекционар војних амблема.

"Ухапшени српски младићи дошли су на Косово и Метохију јуче на Задушнице. Ухапшени су без икаквог правног образложења. Овде нема кривичног дела. Они су само купили амблеме који немају никакве везе са некаквим терористичким нападима за које се терете у овом тренутку ", рекла је Филиповићева.

Додаје да су ухапшени српски младићи на КиМ ушли легално из правца Бујановца, преко пункта "Бела земља".

Бранилац В. Ј. адвокат Негован Шарановић изјавио је да се његовом брањенику импутира припремање терористичког дела, односно кривичног дела против уставног поретка.

"Безазлена ситуација је доведена до озбиљне, имајући у воду прилике у окружењу, односно ратна дешавања Украјине и Русије. Ради се о простој куповини амблема, ради попуњавања приватне колекције", рекао је Шарановић.

Медији на албанском наводе да су неки од ухапшених Срба повезани са полицијом у централној Србији и да су у замену за новац, Албанцима обезбеђивали српско држављанство.

Један од ухапшених је наводно, у замену за српско држављанство, тражио да му се омогући да тргује у две продавнице у којима има војних униформи.

Против тројице ухапшених Срба сутра треба да буде донета мера одређивања притвора, ослобађања или нека друга одлука.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво