Читај ми!

Младића ударила струја када се код Врања попео на железнички контејнер, превезен у болницу

У железничкој станици Ристовац код Врања у 18.14 часова тешко је повређен младић од последица струјног удара из контактне мреже изнад пруге, када се попео на један од железничких контејнера који се налазио на трећем станичном колосеку.

Хитна помоћ је тешко повређеног младића са места несреће превезла  најпре у Дом здравља у Врању, да би током вечери био транспортован у КБЦ у Нишу, саопштено је из "Инфраструктура железнице Србије".

На место несреће одмах су поред Хитне помоћи дошли и припадници МУП-а.

Према информацијама железничара са терена, група младића се налазила крај теретних вагона који су се налазили у железничкој станици Ристовац, да би се један од њих попео на контејнер како би га друг фотографисао. Том приликом несрећни младић ушао је у струјно коло контактне мреже и доживео струјни удар, додаје се у саопштењу.

Након ове несреће железнички саобраћај на овом делу пруге био је у прекиду до 20.30 сати, када је поново успостављен.

Кроз контактну мрежу изнад железничке пруге пролази струја изузетно високог напона од 25.000 волти.

Да би се догодио струјни удар зато није потребно да се дотакне контактна мрежа, већ је довољно да се уђе у струјно коло које може бити удаљено и по неколико метара од контактне мреже.

"Инфраструктура железнице Србије" жали због несреће која се догодила овом младићу и поново апелује и упозорава, посебно младе, да се не пењу на вагоне, јер на тај начин могу да уђу у струјно коло из контактне мреже изнад железничке пруге и тако директно угрожавају свој живот, а последице најчешће буду трагичне.

 

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво