Читај ми!

Адвокат Душка Арсића за РТС: Велики број контрадикторних чињеница

У Тужилаштву у Приштини настављено је саслушање сведока у случају Душка Арсића, осумњиченог да је на Косову и Метохији наводно починио ратни злочин.

Адвокат Душка Арсића Јована Филиповић рекла је за РТС да је по налогу Специјалног тужилаштва у управи косовске полиције у Приштини саслушан четврти сведок, који је током испитивања рекао да никада није видео Арсића са униформом и оружјем.

Након испитивања новог сведока, истакла је да у овом случају постоји велики број чињеница које су контрадикторне.

"Према досадашњим сазнањима која имамо, постоји велики број лица која су пријављена за ратне злочине, близу 100 особа, међу њима ни у једном тренутку није споменуто име Душка Арсића. Први пут се спомиње 23. септембра 2021. године када је оштећени сведок поднео пријаву полицији и то три дана након што смо поднели тужбу суду за повраћај Арсићеве имовине и заштиту његових имовинских права", навела је Филиповићева.

Према њеним речима, "забрињавајуће је и како је могуће да се један овакав злочин пријави након више од 20 година, односно да се починилац не спомиње толико година, а знамо да су на Косову били присутни Еулекс и Кфор којима су тада могли да пријаве овај злочин".

Суд је 5. јануара Арсићу продужио притвор. Као разлог је наведено да је он до сада био у бекству.

Арсић је ухапшен 8. децембра на пункту Јариње, због наводног кривичног дела ратног злочина почињеног 1999. године у селу Бутовац на Косову.

Ухапшен је након што је дошао да реши проблеме око узурпиране имовине у селу Матичане код Приштине, у присуству двоје малолетних деце.

Албанац који је тужио Арсића мењао исказ

Средином децембра прошле године саслушан је Артан Краснићи који је тужио Арсића.

Филиповићева је тада рекла да је Краснићи давао контрадикторну изјаву у односу на ону коју је првобитно давао у полицији.

"Дакле, мењао је своје исказе и ми као одбрана сумњамо у целокупан предмет и надамо се да ће тужилац спровести истрагу најбоље могуће, јер једино добра истрага у овом случају може показати да је Душко заиста невина особа која је неосновано у притвору", казала је Јована Филиповић.

Филиповићева је подсетила да је Душко Арсић поднео тужбу због узурпације своје имовине, те да је након тога ухапшен.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво