Читај ми!

УНС: Суд се огласио ненадлежним по тужби Јовановића за насталу штету због паљења куће

После три године поступања, судија Другог основног суда у Београду Марина Гавриловић прогласила се ненадлежном по тужби новинара "Жиг инфа" Милана Јовановића против Бојане Шијачки за насталу штету због паљења његове куће у Врчину, јер накнада превазилази износ који може да досуди Основни суд, саопштио је УНС.

У саопштењу УНС наводи да се "пред сутрашње, девето по реду рочиште по тужби Јовановића и његове супруге Јеле Дељанин против Шијачки, која је признала да је 12. децембра 2018. године у 3 сата и 30 минута довезла Александра Маринковића до куће у Врчину да би убацио Молотовљев коктел у гаражу, суд огласио ненадлежним".

"Судија Гавриловић обавестила је адвокаткињу Ану Матић, која заступа оштећене, да је суд ненадлежан јер је у току поступка утврђено да је паљењем куће настала штета већа од износа за који се суди пред основним судом", пише у саопштењу.

Додаје се да је "тужбени захтев брачног пара Јовановић-Дељанин био је 4.400.000 динара".

"У току суђења, у септембру прошле године, вештаци су утврдили да је штета на грађевинском објекту и електро инсталацијама 5.400.000 динара. Тиме је пређен износ од 40.000 евра у динарској противвредности до којих по закону суди основни суд. Предмет ће зато бити прослеђен Вишем суду у Београду као првостепеном", наводи УНС.

Подсећа да је Апелациони суд у Београду недавно укинуо првостепену пресуду за паљење Јовановићеве куће којом су осуђени на вишегодишње затворске казне бивши председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић, као налогодавац, Александар Маринковић, као непосредни извршилац и Владимир Михаиловић, који је посредовао у налажењу извршиоца.

Споразумом о признању кривице Бојана Шијачки је због помагања Александру Маринковићу да запали гаражу и кућу новинара портала "Жиг инфо" осуђена на шестомесечни кућни затвор и новчану казну, додаје се у саопштењу.

Против Бојане Шијачке, Јовановић и његова супруга повели су поступак за накнаду штете на грађевинском објекту и електро инсталацијама, закључује УНС.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво