Читај ми!

Настављено саслушање сведока у случају убиства Оливера Ивановића

У Основном суду у Приштини настављено је саслушање сведока тужилаца у случају убиства председника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, а на данашњем рочишту испитивани су З. В. и З. О. , службеници "Електрокосмета" у северном делу Косовске Митровице.

Сведок З. В. изјавио је да су из његове службе интервенисали 5. јануара 2018. године на поправци инсталације у улици Сутјеска, у којој се налази и седиште Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда", испред којег је Ивановић убијен 16. јанауара.

Навео је да је електрични стуб на коме је вршена интервенција напајао струјом канцеларију Ивановићеве Грађанске иницијативе.

Након те интервенције, током јануара, према наводима сведока З. В. није било радова на инсталацији у улици Сутјеска.

Други сведок З. О. потврдио је да је последњи квар у истој улици пријављен 5. јануара и да је истог дана квар отклоњен. Након тог датума није било планских искључења струје.

З.О. није могао потврдно да одговори на питање адвоката Фарука Коренице да ли му је познато да је на електичном стубу који се налази у улици Сутјеска било надзорне камере.

Претреси заказани са сутра и прекосутра су отказани због болести адвоката Махмута Хаљимија, браниоца оптуженог Марка Рошића.

Наредна рочишта заказана су за 22, 28. фебруар и 4. март, када је предвиђено саслушање четири сведока.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године испред седишта своје странке у Косовској Митровици.

За учешће у организованој криминалној групи која се доводи у везу са убиством Ивановића оптужени су Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Силвана Арсовић и Раде Басара. Драгиша Марковић и Жарко Јовановић терете се за злоупотребу службеног положаја.  

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво