Читај ми!

Усвојена жалба тужилаштва, Дијана Хркаловић поново ухапшена

Некадашња државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић враћена је у притвор после усвајања жалбе Тужлаштва за организовани криминал, потврђено РТС-у.

Дијана Хркаловић вечерас је поново враћена у притвор због опасности од бекства.

МУП је саопштио да су "припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, ухапсили вечерас Д. Х. и спровели је у притворску јединицу Посебног одељења Вишег суда у Београду". 

Подсетимо, кривично ванпретресно веће Специјалног суда 10. децембра донело је одлуку о укидању притвора Дијани Хркаловић, а Апелациони суд раније данас је укинуо то решење и наложио да се поново размотри предлог тужиоца за одређивање притвора због опасности од бекства.

Тужилаштво за организовани криминал у оптужном предлогу против Дијане Хркаловић предложило је суду да је осуди на казну од пет година затвора због два кривична дела трговина утицајем.

Сумњичи се да је утицала на начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као "убиство на шинама", за које је био оптужен, а касније правоснажнo ослобођен Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе "Принципи".

Против ње је проширена истрага због сумње да је заједно са бившим начелником Полицијске управе Нови Сад Милорадом Шушњићем неовлашћено прислушкивала босанског криминалца Дарка Елеза, коме се у БиХ суди због низа тамо почињених кривичних дела.

На тај начин су, како се сумња, утицали да он не дође под обраду других полицијских одељења.

Све наводе кривичних пријава против ње, Хркаловићка је негирала на саслушањима у Тужилаштву за организовани криминал.

Дијана Хркаловић је била државна секретарка у Министарству унутрашњих послова до маја 2019, а радни однос у МУП-у је прекинула почетком јуна 2019. године