Читај ми!

Претресено 19 локација током акције "Брезовица" – заплењени новац, оружје, аутомобили

Током данашње акције косовске полиције у Штрпцу, кодног назива "Брезовица", претресено је 19 локација и заплењен новац, аутомобили, оружје. Ухапшено је 10 особа, од којих је осам са подручја Урошевца, а две из Приштине.

Главни тужилац Основног тужилаштва у Урошевцу Шукри Јашари рекао је медијима да је у данашњој акцији полиције и тужилаштва у оквиру шифроване акције "Брезовица" претресено 19 локација.

Навео је да је током акције заплењен новац, оружје и аутомобили и да је извршена рација у канцеларији за катастар и урбанизам у општини Штрпце.

"Приведени су бивши градоначелник Штрпца, директор геодезије и урбанизма и власници предузећа", рекао је Јашари.

Тужилац у овом предмету Расим Маљоку пренео је медијима на албанском да постоје сумње да се бивши председник Општине Штрпце окористио за преко милион евра.

"Сумње се састоје од вредности које премашују милионске вредности... Бивши председник Општине Штрпце осумњичен је да је добио преко милион евра, неке виле које су коришћене као поклон, аутомобиле који су давани на поклон за издавање дозвола", рекао је Маљоку.

Објаснио је да постоје сумње о неовлашћеној и нелегалној градњи вила на Брезовици.

"Сумња се да има вила без дозволе, али је већина вила изграђена нелегално", рекао је Маљоку.

Маљоку је најавио да данашња акција неће бити последња.

Косовска полиција је саопштила да је током акције ухапшено 10 особа, проверено 12 локација и да је заплењена готовина у износу од 61.470 евра.

Пронађено је и оружје – ваздушна пушка, четири пиштоља, две ловачке пушке, 531 метак различитог калибра, пар лисица, 21 нож, осам возила у вредности од око 300.000 евра, 13 телефона, девет лаптопова, пет УСБ уређаја и четири хард диска, затим свеске и документи.

Заплењен је и уређај за производњу криптовалута, саопштено је из полиције.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво