Читај ми!

Поднет оптужни предлог против бившег инспектора СПОК-а, осумњичен за одавање информација Беливуковој групи

Тужилаштво за организовани криминал поднело је суду оптужни предлог против бившег инспектора СБПОК-а Божидара Столића због сумње да је од јануара 2020. до 10. јуна ове године обавеставао организовану кримималну групу Вељка Беливука и Марка Миљковића о мерама и радњама које полиција предузима у циљу расветљаванња кривичних дела те групе.

Оптужним предлогом обухваћен је и Филип Голубовић, припадник организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, наводе из тужилаштва.

Како се наводи постоји оправдана сумња да је Столић информације достављао Голубовићу, а он их даље преносио припадницима те групе.

Столић и Голубовић терете се да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, а Столић и за једно кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Столић је у притвору у Пожаревцу од септембра где, Више јавно тужилаштво у том граду води истрагу против њега због кривичног дела принуда у покушају.

У том случају су осумничени и припадник БИА М.К. и Слађан Константиновић, који се сумњиче да су покушали да принудом преузму угоститљски објекат од једног Пожаревљанина.

Столић је иначе био ухапшен 12. јуна због Беливукове групе и у притвору је био два месеца, јер у року од два месеца није поднет оптужни предлог против њега у скраћеном поступку, па му је притвор укинут по сили закона 6. августа.

Истрагу у том случају против њега почело је Посебно одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, али је у међувремену његов случај преузело Тужилаштво за организовани криминал.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво