Читај ми!

Поднет оптужни предлог против Хркаловићеве, тужилац тражи продужење притвора

Тужилаштво за организовани криминал поднело је суду оптужни предлог против бивше државне секретарке у Министарству унутрашњих послова Дијане Хркаловић због трговине утицајем. Оптужним предлогом обухваћени су и бивши начелник Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић и начелник Одељења за специјалне истражне методе Дејан Миленковић.

Тужилаштво је такође тражило да суд Дијани Хркаловић продужи притвор по два основа – због постојања опасности од бекства и утицаја на саучеснике.

Одлуку о притвору данас треба да донесе Специјални суд.

Она је до сада била у притвору због опасности да ће утицати на сведоке, а како су истражне радње завршене овај основ за притвор није више релвантан.

Хркаловићева се терети за два кривична дела трговина утицајем, за које је запрећена казна затвора између једне и осам година затвора.

Шушњић се такође терети за кривично дело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Бивша државна секретарка МУП-а сумњичи се да је утицала на Миленковића да не достави благовремено неке извештаје тужилаштву у вези са убиством В. М., познатим као "убиство на шинама", за које је био оптужен, а касније правоснажно ослобођен Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дела, као вођа криминалне групе "Принципи".

Пре двадесетак дана против ње је проширена истрага због сумње да је заједно са Шушњићем неовлашћено прислушкивала Дарка Елеза, који је изручен из Србије Босни и Херцеговини због низа тамо почињених кривичних дела.

На тај начин су, како се сумња, утицали да он "не дође под обраду" других полицијских одељења.

Све наводе кривичних пријава Хркаловићева је негирала на саслушањима у Тужилаштву за организовани криминал.

Дијана Хркаловић је ухапшена у петак, 15. октобра  након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Шушњић и Миленковић бране са слободе.   

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво