Читај ми!

Нападнута новинарка Данаса на протесту код Дома омладине

Непознати младић вечерас је физички напао новинарку листа "Данас" Снежану Чонрадин која је извештавала са протеста више невладиних организација код београдског Дома омладине и уклањања графита "Ратко Младић српски херој", а нападнута је и једна од активисткиња НВО.

Десничар и припадник екстремистичке организације напао је Снежану Чонградин у присуству полиције, објавио је на свом порталу Данас, наводећи да је она извештавала са протеста Фонда за хуманитарно право (ФХП).

Када су активисткиње, окупљене на позив ФХП кренуле ка графиту у намери да га избришу, из Македонске улице је дошао мушкарац који је једну од њих ударио по руци, па јој је испао мобилни телефон, јавио је репортер ФоНета.

Према извештају Н1, нападач је приведен брзом интервенцијом припадника полиције у цивилу, ухапшено је неколико десетина десничара који су се агресивно противили уклањању графита, а један од десничара претио је и екипи Н1.

Раније данас је графит на Платоу Милан Младеновић препепљен налепницама "Ратко Младић ратни злочинац" и "Ратко Младић осуђен за геноцид". Наташа Кандић је саопштила да су сат и по касније те налепнице уклоњене и позвала грађане да се у знак протеста окупе на том месту.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се