Читај ми!

Ватрогасци дежурају у фабрици у Лештанима, претражује се терен

Наставља се претрага терена после јучерашње експлозије која се догодила у фабрици противградних ракета у београдском насељу Лештане, у којој су два радника изгубила живот а 16 је повређено. Ватрогасци и даље дежурају. Формирана је Комисија за попис штете. Породице настрадалих добиће једнократну помоћ.

Ноћ је протекла мирно у фабрици противградних ракета "Eде про" у Лештанима, где је јуче дошло до експлозије.

У фабрици дежурају две ватрогасне екипе, али нових детонација није било. Узрок експлозије још није познат.

Начелник пријема Ургентног центра Владимир Арсенијевић рекао је за ТВ Прва да су четири пацијента у јединици интензивне неге и третирају се као животно угрожени.

Навео је да су сви повређени веома брзо збринути и да се радило о 20 пацијената, од којих је 16 остало у болници. Повреде неколико пацијената одмах су саниране у операционим салама.

"Ви можете у једном тренутку споља видети само велику површину опекотина, али оно што је карактеристично за ове повреде, где праћење мора бити 24 сата, то је да се морају пратити сви витални органи дужи временски период управо због тога што су подмукле и што могу да се у одређеном временском интервалу покажу као тешке телесне повреде", рекао је Арсенијевић. 

Овог јутра фабрици могу да приђу само надлежне службе. Остала возила полиција преусмерава на Смедеревски пут, преко Великог Мокрог Луга. Како јавља извештач РТС-а са лица места, припадници полиције кажу да је даљи приступ фабрици забранио тужилац.

У току попис штете, једнократна помоћ породицама настрадалих 

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је да је наложио додатно ангажовање Секретаријата за социјалну заштиту како би се породицама жртава упутила адекватна помоћ, те да је и општина Гроцка известила да ће материјално помоћи породицама жртава.

Његов заменик Горан Весић рекао је раније да ће породице настрадалих добити једнократну помоћ.  

Радојичић је рекао и да је констатовано да на три објекта у Лештанима постоје већа оштећења и да је више десетина објеката угрожено гелерима и деловима ракета. 

Јутрос у 7.00 часова у Лештанима је заседао Штаб за ванредне ситуације и са представницима Општине обишли су терен. Формирана је Комисија за попис штете.

Експлозија се догодила у магацину ракетног горива 

Подсетимо, јуче, нешто после 14 часова, чула се једна јача и неколико слабијих експлозија.

Како РТС сазнаје, експлозије су се догодиле у магацину ракетног горива површине 240 квадратних метара, у којем се налазило 500 противградних ракета са по 30 килограма ракетног горива.

У тренутку експлозије у фабрици је било радника, а ватрогасне екипе су, уз помоћ полиције и Хитне помоћи, успеле да спасу петоро људи.

Повређени радници су са опекотинама превезени у Ургентни центар и на Војномедицинску академију.

Иначе, од силине детонације попуцала су стакла на прозорима околних објеката.

Командант београдских ватрогасаца Милош Мајсторовић поручио је да су мештани који живе у оближњим кућама сада безбедни.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво