Читај ми!

Беливуку и члановима његове групе продужен притвор за још 60 дана

Специјални суд у Београду продужио је притвор Вељку Беливуку, Марку Миљковићу, као и за још 23 припадника њихове организоване криминалне групе, која се терети за најтежа кривична дела, међу којима је и пет убистава.

Тројица оптужених у овом случају нису у притвору, а двоје се налази у кућном притвору од прошлог месеца.

Притвор је оптуженима продужен због опасности од бекства, опасности да ће утицати на сведоке, да ће у кратком року поновити кривично дело и због узнемирења јавности.

Окривљени и њихови адвокати имају право да на ово решење суда у року од три дана изјаве жалбе Апелационом суду у Београду.

Беливука, Миљковића и још 28 припадника њихове групе ускоро очекује почетак суђења за пет бруталних убистава, трговину дрогом, недозвољено држање оружја, силовање и отмицу.

У питању су убиства Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Александра Глигоријевића Пукија и Милана Љепоје.

Беливук је оптужен за пет, а Марко Миљковић за четири тешка убиства. За ова убиства оптужено је још 11 припадника групе.

Докази против ове групе заплењени су махом са апликације "Скај" за мобилне телефоне, међу њима аудио и видео снимци, као и фотографије бруталних убистава, а уз међународну правну помоћ из Француске су достављени нашим правосудним органима.

Поред Беливука и Миљковића ова оптужница терети и С. Л., М. Б., М. Б., Н. Ј., В. Д., Б. Х., Д. Т., Н. С., Н. Ђ., Н. Л., М. А., В. Г., А. В., М. Т., Ф. И., Ж. К., С. С., Б. К., Н. С., В. Г., А. Ш., А. Ш., М. С., М. Л. С., А. Д., В. Ђ., А. С., и В. Д..

Од њих тридесеторо, тројица нису у притвору – Б. Х., В. Д. и В. Ђ. У кућном притвору су Н. С. и С. С.

Б. Х. је детаљно испричао како су извршена четири од пет убистава у Ритопеку за која је оптужено укупно 13 припадника групе, међу којима је и он.

В. Д. и В. Ђ. су тужилаштву испричали на који је начин група препродавала дрогу.

Група се терети да је од почетка 2019. до хапшења у фебруару ове године деловала под велом Партизанове навијачке групе "Принципи".

Припадници групе су, како се сумња, деловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића који су им давали налоге где, када и на који начин неко треба да се отме и лиши живота, као и где ће се дрога стављати у промет...

Налоге су преносили махом преко апликације "Скај".

Недавно је покренута истрага и за убиство Николе Митића, која се против С. Р. још води. 

Он се сумњичи за саизвршилаштво у убиству Митића заједно са Беливуком, Миљковићем и још деветорицом припадника групе.

С. Р. је ухапшен средином октобра, као и Д. М. који се сумњичи за саизвршилаштво у убиству Здравка Радојевића, које је већ обухваћено оптужницом против ове групе.