Читај ми!

На аеродром у Нишу допутовао путник са снајпером у коферу

Царински службеници су на аеродрому "Константин Велики" у Нишу, у сарадњи са полицијом, открили снајпер, дигитални уређај за осматрање и термовизијску камеру, које је један путник спаковао у пртљаг.

Интересантно је да је 47-годишњи српски држављанин допутовао из Дортмунда, где је пре укрцавања на лет, са поменутом опремом у торбама морао да прође све аеродромске, полицијске и царинске контроле, наводи се у саопштењу Управе царина.

Путник је заустављен у зеленом контролном пролазу, намењеном онима који немају ништа за пријављивање и том приликом је на уобичајено питање цариника рекао да сем личног пртљага нема ништа што би требало пријавити.

"Детаљним прегледом, испод личних ствари, пронађено је неколико кутија у којима се налазио нов снајпер 'noblex Rifle Scope 3-18X56 NZ6', дигитални уређај за осматрање 'forward FN455' са припадајућом опремом и термовизијска камера 'pulsar XQ38', чија је укупна вредност, на основу пронађених рачуна, процењена на око 4.000 евра", истиче се у саопштењу.

Након откривања поменуте непријављене робе, која је уз то и на режиму дозвола, путник је рекао да је ловац и да није знао да је требало да је пријави.

Против њега је покренут прекршајни поступак пред надлежним судом до када ће спорна роба бити задржана.

Из Управе царина подсећају да су домаћи држављани у обавези да приликом уласка у нашу земљу пријаве сву робу купљену у иностранству, чија вредност премашује 100 евра, а када је реч о опреми и деловима ловачког, спортског или војног наоружања, неопходно је да се уз робу приложе и дозволе надлежних министарстава.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво