Читај ми!

Бранилац Дијане Хркаловић тражи одбрану са слободе

Одбрана бивше државне секретарке у Министарству унутрашњих послова Дијане Хркаловић уложила је данас жалбу на решење којим јој је у петак увече одређен притвор до 30 дана. Бранилац тражи да јој притвор буде укинут и да јој се омогући да се брани са слободе.

О жалби ће наредних дана одлучивати кривично ванпретресно веће Посебног одељења Вишег суда у Београду (Специјални суд).

Хркаловићевој је одређен притвор због опасности да ће утицати на сведоке, а како су сви сведоци активни полицијски службеници, овај разлог за притвор је, према ставу једног од њених бранилаца Ненада Тасића, апсурдан.

"То да она утиче на активне полицајце је исто као кад би јој се притвор одредио да не би могла да утиче на судију или тужиоца", рекао је адвокат Тасић.

Хркаловићева се кривичном пријавом терети да је утицала на начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извештаје Тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатим као "убиство на шинама", за које је био оптужен, а касније правоснажно ослобођен Вељко Беливук, сада оптужен за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе "Принципи".

Ови извештаји, према речима адвоката Тасића, немају везе са ДНК анализама, како се то појавило у неким новинама.

Све наводе кривичне пријаве Хркаловићева је негирала на саслушању у Тужилаштву.

Она се терети за кривично дело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Хркаловићева је ухапшена у петак, 15. октобра, након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић брани са слободе.