Читај ми!

Суд: Притвор Хркаловићевој због могућег утицаја на сведоке

Виши суд у Београду саопштио је да је бившој државној секретарки МУП-а Дијани Хркаловић одређен притвор због постојања околности да би на слободи могла да омета поступак утицањем на сведоке, а да јој се ставља на терет да је извршила продужено кривично дело трговина утицајем.

Дијани Хркаловић одређен је притвор до 30 дана.

"Судија за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду је у петак, након саслушања окривљене Д. Х., донео решење којим је према окривљеној одредио притвор који може трајати најдуже 30 дана и то због постојања особитих околности које указују да би окривљена боравком на слободи ометала поступак утицањем на сведоке на основу члана 211 став 1 тачка 2 ЗКП", истиче се у саопштењу Вишег суда у Београду.

Против наведеног решења, додаје се, окривљена и браниоци имају право жалбе већу из члана 21 став 4 ЗКП Посебног одељења Вишег суда у Београду, у року од три дана од дана пријема писменог отправка решења.

"Окривљеној Д. Х. се ставља на терет да је извршила продужено кривично дело трговина утицајем из члана 366 став 3 у вези са чланом 61 Кривичног законика", навео је Виши суд у Београду.

Дијана Хркаловић синоћ је спроведена у Окружни затвор у Београду, где ће у складу са противепидемијским процедурама, које су на снази од марта 2020. године, наредних 14 дана бити у изолацији у посебној ћелији.

Због ситуације са епидемијом коронавируса, као и сви други притвореници или осуђена лица која се упућују на извршење казне, Хркаловићева мора да буде у изолацији 14 дана и у том периоду неће моћи да прима посете, потврђено је Танјугу.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара