Читај ми!

Хапшење у Београду, сумња се да су терали особу са инвалидитетом да проси и да им даје 100 евра дневно

Полиција је након вишемесечне истраге ухапсила чланове криминалне групе из Београда осумњичене за трговину људима. Чланови те групе сумњиче се да су седам година терали особу са инвалидитетом да проси и да им даје најмање 100 евра дневно.

Због сумње да су извршили продужено кривично дело трговина људима ухапшени су Ј. С. (1971) Ј. С. (1996) и М. Ж. (1996) из Београда, саопштио је МУП. 

Сумња се да су од децембра 2014. до октобра 2021. године експлоатисали четрдесетдвогодишњака са инвалидитетом, користећи његове тешке животне прилике, да су га терали на просјачење, говорећи му да као члан породице треба да јој доприноси, каже се у саопштењу.

Додаје се да је био у обавези да, без обзира на временске прилике, проси на прометним раскрсницама у Београду шест дана у недељи и дневно преда осумњиченима најмање 100 евра.

Експлоатацијом жртаве трговине људима, чланови криминалне групе су месечно, како се сумња, прибављали противправну имовинску корист од око 3.000 евра, а новац су користили за сопствене потребе.

Приликом претреса стана и других просторија код осумњичених је пронађено и привремено одузето 650 евра, 18.000 динара, као и више мобилних телефона.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.  

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво