Читај ми!

УНС тражи да полиција открије ко стоји иза последњих претњи новинарима

Главни уредник "Српског телеграфа" Милан Лађевић каже да га је, испред зграде у којој ради, једна особа напала и претила му смрћу. Ауторима подкаста "Добар, лош, зао" Ненаду Кулачину и Марку Видојковићу упућено је више претњи смрћу, од којих су шест пријавили полицији, наводи се у саопштењу УНС-а, који захтева да се пронађу починиоци.

Удружење новинара Србије саопштило је да им је Милан Лађевић рекао да је до напада дошло јутрос у 9.25, на пешачком прелазу на углу Трга Николе Пашића и Влајковићеве улице у Београду.

Како наводи, млађи мушкарац ударио га је десним раменом и рекао му да ће га убити.

"Питао сам да ли има неки проблем са мном. Није ништа одговорио, наставио је даље", рекао је Лађевић.

Додао је да раније није видео ту особу и да се инцидент догодио испред зграде у којој ради.

"Случај је пријављен полицији. Речено је да ће погледати снимке околних камера, али је питање да ли ће због углова камера успети да пронађу нападача. Било је и других пролазника, али не верује да је неко нешто чуо", рекао је Лађевић.

УНС је затражио да полиција у најкраћем року пронађе особу која је претила смрћу и насрнула на главног уредника Српског телеграфа.

УНС: Полиција да пронађе ко прети смрћу ауторима подкаста "Добар, лош, зао"

Удружење новинара Србије (УНС) очекује да полиција у најкраћем року открије ко су особе које прете смрћу ауторима подкаста "Добар, лош, зао" Ненаду Кулачину и Марку Видојковићу.

Ауторима подкаста који се емитуе на порталу nova.rs стигло је више претњи од којих су шест пријавили полицији.

"Ми на увреде не реагујемо јер смо свесни да својим емисијама и наступима производимо неку врсту реакције. Међутим, ово су сада озбиљне претње", рекао је Ненад Кулачин УНС-у и додао да му ово делује као организована акција.

УНС ће пратити све пријављене случајеве напада и претњи новинарима кроз рад Сталне радне групе за безбедност и заштиту новинара и Радне групе за безбедност новинара у којима има своје представнике.

 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво