Читај ми!

Рочиште Мирославу Алексићу одложено за 28. октобар

Припремно рочиште пред суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу, поводом оптужби за више силовања и полних узнемиравања полазница његове школе, одложено је у Вишем суду у Београду за 28. октобар због изостанка његовог браниоца Зорана Јаковљевића.

Бранилац је обавестио суд да је позитиван на коронавирус и да не може да дође, речено је Танјугу у Вишем суду.

Мирослав Алексић је дошао у суд у друштву супруге и адвоката по заменичком пуномоћју, и то из кућног притвора, пошто му је 10. септембра Апелациони суд укинуо притвор и одредио забрану напуштања стана уз електронски надзор.

Испред суда су га сачекале две жене и један мушкарац са транспарентом "Верујемо Милени Радуловић", иначе глумици која га је прва пријавила за силовање, у јануару ове године.

Након одлагања рочишта добацивали су му "силоватељ, силоватељ".

У суд су, такође, дошли и пуномоћници оштећених глумица Југослав Тинтор и Боривоје Боровић, али како је за кривична дела за која се Алексић терети неопходно присуство његовог адвоката, рочиште је морало да се одложи.

Пуномоћник оштећене глумице Милене Радуловић адвокат Југослав Тинтор пренео је новинарима да је Јаковљевић хоспитализован због болести и да иако има адвоката по заменичком пуномоћју тражи одлагање рочишта као главни бранилац.

На припремом рочишту, које ће бити затворено за јавност, Алексић ће се кратко изјаснити да ли је крив поводом оптужби за које се терети, а потом ће се утврђивати који ће се докази изводити током суђења.

Суђење ће бити заказано по завршетку припремног рочишта и требало би да буде јавно, осим ако учесници поступка не затраже да суд искључи јавности због заштите приватности оштећених девојака.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Прва га је за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара и до 10. септембра је био у притвору.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво