Читај ми!

Напад на групу Срба у јужном делу Косовске Митровице, ухапшено десет осумњичених

Група од петнаестак Срба из општина на северу Косова нападнута је данас у јужном делу Косовске Митровице. Нико није теже повређен, иако су неки нападнути флашама и ножевима, сазнаје Косово онлајн. Полиција је ухапсила десет осумњичених за напад.

Група млађих Албанаца напала је Србе у јужном делу Косовске Митровице, док су предавали документа у Агенцији за пољопривреду.

Нико није теже повређен, иако су неки нападнути флашама и ножевима.

Службеник у Агенцији за пољопривреду Шефки Бајрами потврдио је да се инцидент догодио, није говорио о детаљима, али нагласио је да је најважније да није дошло до тежих последица.

"Није се до сада овако нешто дешавало. Није било никад проблема. Ни прошле ни претпрошле године. Данас неки млади људи, вероватно због ситуације. Нису из канцеларије. Ово ће утицати на рад канцеларије, да људи више неће имати поверења. Али мислим да ће и то да прође", рекао је Бајрами.

Према његовим речима, косовска полиција је стигла кад се већ све смирило и направила записник, али још није саопштено ништа званично.

Један од нападнутих Срба је рекао да је задобио неколико удараца у тело и главу.

"Било је нас десетак, петнаест, да региструјемо домаћинства. Одједном се зачула гласна музика, помињали су Србе, нисам разумео. Рекли су нам да затварају шалтер. Кренули смо ходником напоље кад су кренули да нас ударају. Били су и са леве и са десне стране. Тражили су инцидент. Викали су ‘УЧК‘, ‘убиј Србина‘... Кренули су песницама да ударају, флашама да гађају. Кад смо изашли на улицу зачуле се сирене полиције. Сви смо изјурили и кренули према мосту", прича Србин који је желео да остане анониман.

Каже да је морао да се врати по оца који је остао у групи иза, а онда је добио још неколико удараца.

"Вратио сам се по оца, он је старији човек, онда су ме шутнули неколико пута и ударили песницом у главу. Срећом нисам озбиљније повређен. Полиција је после дошла. Да ли је то договорено, не знам. Не верујем да је спонтано. То је канцеларија за Србе са севера", каже он.

Ухапшено десеторо осумњичених за напад

Полиција је у јужном делу Косовске Митровице ухапсила десет особа, од којих су две малолетне, због сумње да су напале групу људи у близини канцеларије за услуге и програме Министарства пољопривреде.

У саопштењу се наводи да се инцидент догодио док су нападнути чекали у близини канцеларије за услуге и програме Министарства пољопривреде.

Све истражне радње представљене су двојици тужилаца српске националности, који се баве случајевима малолетника и одраслих, а покренути случај се истражује због кривичног дела "напад".

Након разговора, по налогу тужиоца, осморици осумњичених је одређен полицијски притвор, док се случај води и против два малолетника.

Полиција није навела националност нападача и нападнутих, додајући да су нападнути одбили здравствени третман.