Читај ми!

Графит такозване ОВК на кући у Клокоту

На зиду куће у српској општини Клокот данас је освануо исписан графит који слави терористичку организацију ОВК, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да до инцидента долази у данима када се српски народ на простору Косова и Метохије суочава да снажним притисцима и бруталним претњама Приштине, када се Срби приводе и хапсе због поштовања Бриселског споразума и истицања симбола Заједнице српских општина, који се цепају, прелепљују и скидају.

Очигледно је, истичу из Канцеларије, да је на КиМ добродошла злочиначка организација ОВК, али је ЗСО забрањена реч, иако је на формирање Заједнице српских општина Приштина ставила свој потпис у Бриселу, пре 3.080 дана.

"Политичари из Приштине, који својим једностраним одлукама и запаљивим антисрпским изјавама директно подгревају овакве инциденте, отворено се ругају међународној заједници и Бриселу због непоштовања преузетих обавеза", каже се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ оштро је осудила најновији инцидент који има за циљ да заплаши и отера Србе са својих огњишта, али истиче да наш народ препознаје позадину ове поруке и неће насести на провокације.