Читај ми!

Хапшење у банци у Зајечару, сумња се да је коришћен новац са рачуна клијената

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су једну особу због постојања основа сумње да је извршила кривична дела проневера у обављању привредне делатности и услуге, као и другу особу која се сумњичи да је извршила кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Ухапшене су Ј. И. (1983) и В. В. (1960), саопштио је МУП.

Како се сумња, Ј. И. одговорно лице експозитуре једне банке у Зајечару је, у периоду од децембра 2019. до јуна 2021. године, присвојила 8.399.340 динара и 1.980 евра који су јој поверени у раду, и неовлашћено и незаконито исплатила девизни новац са рачуна клијената банке у износу од 16.510 евра и 19.800 швајцарских франака.

Такође се сумња и да је извршила послугу новцем, у периоду од новембра 2019. до јануара 2020. године, у износу од 5.000 евра.

Осумњичена В. В., такође одговорно лице у експозитури, терети се да није вршила проверу стања благајне у складу са процедурама, односно надзор, као и да је пропустила да утврди мањак у благајни.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведене у надлежно тужилаштво.