Читај ми!

Одложено рочиште за саслушање сведока у случају Оливера Ивановића

Испитивање сведока тужилаштва у процесу за помагање убиства Оливера Ивановића неће бити настављено сутра, како је то најављено на претходном рочишту, због мера владе уведених у међувремену како би се спречило ширење коронавируса.

Адвокат Јована Филиповић, бранилац једног од оптужених за помагање у убиству навела је да ће их о датуму следећег рочишта обавестити из суда.

"Испитивање првих сведока почело је 30. августа, а наставак је предвиђен за сутра. Због епидемијских мера сутрашње рочиште неће бити одржано, а за следеће предвиђено - 17. септембра, из суда ће тек да нас обавесте", пренела је РТС-у Филиповићева.

За учешће у помагању убиства Оливера Ивановића оптужено је шест особа.

Њих специјални тужилац у Приштини терети за низ кривичних дела која се односе на учешће или организовање криминалне групе, тешко убиство, злоупотребу службеног положаја или овлашћено и неовлашћено поседовање или контролу оружја.

На првом рочишту, три и по године од убиства, у Основном суду у Приштини сведочили су таксисти Хаки Нимани и његов син Ветон, који су возили Оливера Ивановића и Часлав Илић. 

За сада за сведоћење је пријављено 28 особа.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године у северном делу Косовске Митровице, испред седишта ГИ "Слобода, демократија, правда", коју је основао и водио. 

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи