Читај ми!

Судар теретног воза и аутобуса у прокупачком насељу Драгања, нема повређених

Јутрос око 7.30 теретни воз ударио је аутобус "Ниш-Експреса" на пружном прелазу у прокупачком насељу Драгања, на делу пруге Прокупље – Топличка Мала Плана.

Локомотива превозника "Комбиновани превоз" налетела је на аутобус "Ниш Експреса" који је саобраћао на линији Водице - Прокупље. У аутобусу, који превози углавном школску децу до града, било је троје деце која нису повређена.

"Чуо сам да је свирао воз и чуо сам ударац. Дошао сам и видео сам да је био удес. Три детета и један мушкарац. Видео сам да нема повређених и ја сам се онда вратио", испричао је Љубиша Ћурчић из села Драгања.

Овај пружни прелаз није обезбеђен рампом, а мештани су често указивали на проблем, јер су се често дешавале несреће.

"Није баш најбоље обезбеђено. Пруга се не види док се не скрене. Само знак, рампа нема. Одозго наилазе и из града кола великом брзином", прича Драгица Јовић из Драгање.

Полиција је изашла на место несреће и обавља увиђај.

На основу првих извештаја, узрок овог догађаја је непажња возача друмског возила, наводе "Инфраструктуре железнице Србије".

"Путни прелаз на коме се догодила несрећа адекватно је обезбеђен саобраћајним знаковима вертикалне друмске сигнализације ("Андрејин крст", "Стоп"), као и потребном зоном прегледности, што значи да је пруга на овом месту прегледна, а путни прелаз је чишћен од растиња", наводи се у саопштењу.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво