Читај ми!

Почело саслушање сведока у случају убиства Оливера Ивановића

У процесу за убиство Оливера Ивановића почело је испитивање сведока пред трочланим већем Основног суда у Приштини, а по оптужници Специјалног тужилаштва.

Сведок тужилаштва Хаки Нимани, из села Река код Косовске Митровице, рекао је да је познавао Оливера Ивановића само као спортисту и да га је као таксиста превезао до паркинга мотела "Камени мост" 7. јануара 2018. године, на путу Митровица–Вучитрн.

"Чекао сам га на истом паркингу, вратио се и наставили смо за Митровицу. Док сам чекао, пришла ми је једна особа и питала ме где је Оливер отишао. Одговорио сам да не знам. Питао ме је ко сам ја. Рекао сам таксиста и онда ми је пренео да је Оливер отишао у Кфор", казао је Нимани одговарајући на питања тужиоца.

Додао је да не зна ко је та особа и да је се не сећа.

На инсистирање адвоката, Нимани није могао да опише особу која му је пришла док је чекао Ивановића.

Ипак је рекао да је та особа била "нормалне висине, стара четрдесетак година, у возилу налик лимузини, марке 'рено'", чије регистарске таблице није видео.

Нимани је навео да је са особом која му је пришла комуницирао на албанском језику, али да не зна да ли је био Албанац.

"Дао сам му број јер сам мислио да је колега таксиста. Не сећам се да ли је та особа била на паркингу када се Оливер вратио", наставио је Нимани.

Додао је да му је Оливер пренео да је приметио да их током вожње све време прате другим возилом.

Након њега, данас су сведочили Ветон Нимани и Часлав Илић.

"За сада имамо 28 сведока укупно, у сваком случају не можемо да кажемо који је коначан број, јер у тoку поступка увек постоји могућност да се појаве нови сведоци или да неко од сведока чије изјаве је требало да се позову свој исказ пред судом", каже адвокат Јована Филповић. 

Рочишту је на почетку присуствовао и Никола Ивановић, син покојног Оливера, у својству оштећене стране.

Рекао је да три и по године од убиства "нашег оца и супруга, породица Оливера Ивановића заслужује истину и правду".

"Желимо да правда буде остварена и да кривци буду кажњени. Суд ће утврдити ко су кривци, а ко нису. Придружујемо се кривичном гоњењу. Имовинскоправни захтев ћемо истаћи током процеса", рекао је Никола Ивановић.

За учешће у помагању убиства Оливера Ивановића оптужено је шест особа. Њих специјални тужилац терети за низ кривичних дела која се односе на учешће или организовање криминалне групе, тешко убиство, злоупотребу службеног положаја или овлашћено и неовлашћено поседовање или контролу оружја.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године у северном делу Косовске Митровице, испред седишта ГИ "Слобода, демократија, правда", коју је основао и водио.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи