Читај ми!

Пожар на Новом Београду под контролом, догашавање ће трајати данима

На Новом Београду у Блоку 70, после више сати борбе, локализован је и стављен под контролу пожар који је синоћ избио у Кинеском тржном центру. Над тржним центром видљив је густ, црни дим. Током интервенције лакше је повређен један ватрогасац, а причињена је велика материјална штета.

У тренутку избијања пожара никог није било у тржном центру, а током интервенције лакше је повређен један ватрогасац.

"Ми смо одмах, чим смо чули за пожар, послали једну екипу на лице места. И она је и даље дежурна, а када се промени смена, дежураће се и даље. Медицински овај пожар није био за нас битан, јер је била само једна мала повреда једног ватрогасца током интервенције", рекао је за РТС др Александар Стијачић.

Из тржног центра јутрос су се повремено чуле мале детонације, а на терену се налазе бројне комуналне, полицијске и ватрогасне екипе, спремне су да реагују уколико поново избије пожар.

Бројни трговци чије радње нису захваћене пламеном уз асистенцију ватрогасаца и спорадичну дозволу покушавају да уђу унутра и извуку робу и на тај начин сачувају део имовине.

Према речима команданта ватрогасне бригаде Београд Милоша Мајсторовића ово је једна од највећих акција коју је та бригада икада спровела у дело. На терену је било 50 возила и 125 ватрогасаца.

"Ми смо интервенисали овога пута можда са највећим снагама у историји Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд. Имали смо на терену 50 возила и 125 припадника на лицу места, они су још увек ту и биће дужи временски интервал. Градске службе су нам помогле у допремању воде која је преко потребна за гашење оваквих пожара", рекао је Мајсторовић.

Догашивање ће трајати још неколико дана.

"Само догашивање овог простора трајаће данима због врсте робе која се налази унутра – ту је пуно органских материја, пре свега пластике која ће се палити и наредних неколико дана, али, наше екипе ће бити ту све време, спремне да у сваком тренутку те мале пожаре погасе да би се касније могло ићи у реконструкцију објекта", објашњава Мајсторовић. 

Пожар у Кинеском тржном центру у Блоку 70 на Новом Београду избио је синоћ нешто после 20 сати и захватио је простор од око 4.000 квадратних метара, а на терен је изашло 127 ватрогасаца и 50 возила.

Према незваничним информацијама, док се не утврди званични податак, пожар је избио у ресторану који се налази у старом делу кинеског тржног центра, а затим се проширио даље.  

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво