Читај ми!

Ватрогасци се седам сати борили са ватром у Кинеском тржном центру на Новом Београду, пожар под контролом

У Кинеском тржном центру у Блоку 70 на Новом Београду синоћ је избио пожар. Ватрогасци су после вишечасовне борбе успели да зауздају ватру која се током вечери проширила на цео стари део тржног центра. Полиција је потврдила за РТС да није било никога у објекту и, према до сада расположивим информацијама, нико није повређен.

Гашење пожара у Кинеском тржном центру у Блоку 70 на Новом Београду трајало је више сати после избијања, а ватрогасне екипе су успеле да зауставе његово ширење на околне објекте.

Како јавља репортер РТС-а, могло се чути неколико детонација, а добра околност је што пожар није захватио паркинг на коме се налазе возила пуна робе. 

Ватрогасци су позвани у 20.05 и на терен је за шест минута упућено је пет возила и 23 ватрогасца из јединица Земун, Вождовац и Звездара, рекли су у МУП-у.

У међувремену је стигло још екипа, па се у гашењу пожара користило више од 50 возила.

Из средишњег дела тржног центра током целе вечери избијао је пламен и куљао црни дим.

За сада, према речима лекара Хитне помоћи, нема повређених. 

Полиција је потврдила за РТС да није било никога у објекту.

Ватрогасци су у почетку ватру гасили из возила, а потом су ушли у сам објекат, а пожар су гасили и са крова.

Лука Чаушић, в. д. помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације, рекао је за Новости да екипе на терену дају све од себе да спасу део тржног центра, али је ситуација тешка и неизвесна.

Он је нагласио да се током гашења пожара ватра проширила на кров објекта.

"Ватра је захватила лако горив материјал и тканине. Ситуацију додатно отежава то што је тржни центар, односно део где је кров пун са робом. Ватрогасци су у опасности и због тога што је објекат пун плинских боца", рекао је Чаушић и додао да за сада нема информација да постоје жртве.

Густ дим је натерао становнике Блока 70 да напусте станове и виде шта се дешава, па се испред тржног центра током вечери окупило више стотина људи.

Међу њима су били и кинески држављани чији се локали се налазе у тржном центру, који су само беспомоћно могли да гледају како пламен гута њихову робу.

Спекулише се да је пожар највероватније избио у једном од ресторана тржног центра.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво