Читај ми!

Четири хеликоптера и 80 ватрогасаца боре се са пожаром у Муртеници, проглашена ванредна ситуација

На делу територије општине Нова Варош проглашена је ванредна ситуација због великог пожара који је захватио неколико десетина хектара шуме у Муртеници.

Више од осамдесет припадника Сектора за ванредне ситуације и 13 припадника Хеликоптерске јединице са четири хеликоптера, успели су да ставе под контролу западну страну пожара код Нове Вароши.

Министарство унутрашњих послова преусмерило је снаге на источну страну пожара на отвореном у селу Негбине.

Током дана, на делу територије општине Нова Варош проглашена је ванредна ситуација, саопштио је МУП.

Неприступачан терен и повремено јак ветар отежавају гашење. Ватрогасне екипе из више градова штите насеља, пре свега делове Негбина како ватра не би кренула ка кућама.

На гашењу пожара ангажовани су ватрогасци-спасиоци из 13 организационих јединица МУП-а, као и припадници Хеликоптерске јединице, који су у 36 налета избацили око 46 тона воде.

"С обзиром на временске услове и најављену веома високу температуру, као и промену кретања ветра по смеру и интензитету, очекивано је дејствовање и током сутрашњег дана ради брже локализације и ликвидације пожара" истиче се у саопштењу МУП-а.

Вечерас се очекују и додатне екипе а, ако не буде нових проблема због ветра, ујутру би пожар требало да буде обухваћен са свих страна. 

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи