Читај ми!

Ухапшен младић због крађа, сумња се да је користио непажњу возача који су остављали кључеве у аутомобилима

Београдска полиција ухапсила је младића који се терети да је на територији Савског венца, Новог Београда, Старог града и Смедерева искористио непажњу возача који су оставили кључеве у аутомобилима стартовао возила и одвозио се до одређених локација где је те аутомобиле остављао. Сумња се и да је у једном београдском хотелу украо две торбе са личним стварима оштећених и кључеве аутомобила који се налазио на паркингу хотела, а којим се одвезао на територију Лазаревца где је изазвао саобраћајну незгоду.

Ухапшен је М. Д. (1998) из Смедерева због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешка крађа, крађа, лажно представљање, као и више кривичних дела неовлашћено коришћење туђег возила, саопштио је МУП.

Терети се да је, 26. и 27. јула, на територији Савског венца, Новог Београда, Старог града и Смедерева, искористио непажњу возача који су оставили кључеве у аутомобилима, стартовао возила и одвозио се до одређених локација где је те аутомобиле остављао.

Такође, како се сумња, у једном београдском хотелу украо је две торбе са личним стварима оштећених, лаптоп и кључеве аутомобила који се налазио на паркингу хотела, а којим се одвезао на територију Лазаревца где је изазвао саобраћајну незгоду, а потом побегао напустивши возило.

Хитром реакцијом полиција га је пронашла у непосредној близини, а приликом легитимисања он је на увид полицајцима дао украден турски пасош.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да не остављају кључеве аутомобила у возилима, ни у контакт брави, како би спречили извршења оваквих кривичних дела.