Читај ми!

Ухапшен возач аутомобила који се терети да је ударио децу на Карабурми

По налогу Првог основног јавног тужилаштва ухапшен је Л. Г. који се сумњичи да је синоћ својим возилом у Улици Маријане Грегоран на Kарабурми ударио двоје деце на обележеном пешачком прелазу, а затим побегао.

Деца С. Б. (10) и Л. Б. (5) задобила су тешке телесне повреде, наводи тужилаштво у саопштењу.

Дежурни заменик јавног тужиоца је након незгоде и увиђаја наложио полицијским службеницима да прибаве видео-записе са објекта у близини места где се догодила незгода, као и из улица којом је у том тренутку још непознато лице наставило кретање, како би се утврдила марка возила којим је управљао, регистарске ознаке, лични подаци власника возила и идентитет лица које је управљало возилом.

Тужилаштво је навело да ће у законском року од 48 сати саслушати осумњиченог Л. Г., због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја и кривичног дела непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.

Возач се терети да је аутомобилом синоћ у Улици Маријане Грегоран ударио дечаке који су са оцем прелазили улицу, а након тога побегао.

У односу на његову одбрану и прибављене податке о ранијој осуђиваности, тужилаштво ће одлучити да ли ће суду поднети предлог за одређивање притвора Л. Г.

Тужилаштво ће такође испитати оштећене и сведоке, одредити медицинско вештачење како би се утврдио степен повреда које су задобили оштећени, као и саобраћајно техничко вештачење ради утврђивања свих околности под којима се догодила саобраћајна незгода.