Читај ми!

Данијела Штајнфелд уложила приговор на одлуку тужилаштва о Лечићу

Пуномоћник глумице Данијеле Штајнфелд поднео је приговор на одлуку Вишег јавног тужилаштва у Београду о одбацивању кривичне пријаве против колеге Бранислава Лечића, коју је глумица поднела тврдећи да ју је силовао 2012. године.

Приговор је поднет у законском року Апелационом јавном тужилаштву у Београду, потврдио је за Танјуг пуномоћник Штајнфелдове, адвокат Божо Прелевић.

Одбачајем кривичне пријаве поступак се обуставља, а приговором оштећена страна тражи да Апелационо тужилаштво наложи Вишем тужилаштву да настави са поступком по кривичној пријави.

Више јавно тужилаштво одбацило je прошле седмице кривична пријаву Штајнфелдове са образложењем да не постоје основи сумње да је учињено кривично дело силовање, нити било које друго кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности.

Случај је покренут зимус, када је глумица јавно оптужила Лечића за силовање и тужилаштву доставила кривичну пријаву уз доказе.

Лечић је све негирао, тврдећи и да је прошао полиграф на испитивању у полицији.

Почетком априла некадашња глумица Мерима Исаковић је такође у интервјуу "Недељнику" оптужила Лечића да ју је сексуално напаствовао пре 43 године, а њен исказ је тужилаштво користило као сведочење.