Читај ми!

Због урушавања зграде на Врачару саслушани инвеститор и извођач радова

Поводом урушавања дела зграде у Видовданској улици на Врачару, по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, Грађевинска инспекција и полиција извршили су увиђај и саслушали одговорна лица - извођача радова на градилишту, као и инвеститоре објекта, који су физичка лица.

Зграда са седам станова и десетак станара у Видовданској улици у Београду урушила се у петак око 11 сати. Сви станари су евакуисани и на безбедном месту су.

Против одговорних лица биће поднета кривична пријава у редовном поступку, наводи тужилаштво и напомиње да не постоје разлози због којих би тражило од суда да им се одреди притвор.

У тужилаштву за Танјуг кажу да из до сада прикупљених доказа произилази основана сумња да је извршено кривично дело тешко дело против опште безбедности.

Такође, након увиђаја и изјава и прегледа документације, произилази да темељна јама није била прописно и довољно обезбеђена, односно да је била обезбеђена супротно прописима и пројекту који је одобрен, услед чега је највероватније дошло до пуцања шипова и обрушавања.

Надлежна инспекција је по хитном поступку наложила санацију темељне јаме како би се обезбедило градилиште и спречило даље урушавање, саопштило је тужилаштво.

Тужилаштво појашњава да су сви одговорни за овај догађај , односно кривично дело, држављани Србије и имају уредно пребивалиште, као и да су сви докази обезбеђени.

Поред тога указује да управо извођач радова мора санирати темељну јаму по хитном поступку и то што пре због најаве кише и пљускова у наредном периоду.

Поред тога што градилиште мора брзо да се обезбеди и санира да не буде још тежих последица, потребно је одмах преговарати око накнаде штете са оштећенима, нагласило је тужилаштво.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво