Читај ми!

Велика акција саобраћајне полиције, 2.500 возача под дејством алкохола или дроге

Током међународне акције појачане контроле саобраћаја која је трајала од 16. до 22. јуна, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, искључили су из саобраћаја 2.500 возача који су управљали возилом под дејством алкохола или психоактивних супстанци и открили још 11.779 осталих прекршаја, саопштено је из МУП-а.

Саобраћајна полиција искључила је 2.436 возача из саобраћаја због управљања возилом под дејством алкохола, од којих су 372 задржана на трежњењу у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

Чак 80 возача затечено је да управља возилом са више од два промила алкохола у организму, што представља насилничку вожњу.

Највећи број возача због овог прекршаја искључен је из саобраћаја у Београду (456), док је у Новом Саду искључено 155, а у Суботици 144 возача, пише у саопштењу.

Када је реч о управљању возилом под дејством психоактивних супстанци, додаје се, због овог прекршаја из саобраћаја су искључена 64 возача.

Током акције, просечно је дневно из саобраћаја искључивано девет возача, што је далеко више од просека који је бележен од почетка године, када су на дневном нивоу из саобраћаја искључивана четири возача, наводи се у саопштењу.

Највећи број искључених возача био је под дејством канабиса - 41 одсто, док је под дејством кокаина било њих 20 одсто, наводи се у саопштењу и додаје да је због овог прекршаја полиција највећи број возача казнила у Панчеву (12), у Лесковцу (осам) и у Јагодини (седам).

Осим поменутих, саобраћајна полиција је током акције открила још 11.779 других прекршаја и 50 кривичних дела.

У склопу ове акције, која је истовремено спроведена у 30 европских земаља које су чланице организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), 19. јуна по први пут је реализована и акција под називом "Alcohol and Drugs Marathon".

Тада су током 24 часа непрекидно били ангажовани сви расположиви уређаји за откривање присуства алкохола и психоактивних супстанци.

Током акције "Alcohol and Drugs Marathon" из саобраћаја је искључено 629 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 12 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, закључује се у саопштењу МУП-а.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво