Читај ми!

Формирана комисија за попис штете након експлозије у Чачку, узрок се још утврђује

Пожар који је синоћ, нешто после 20 часова, избио у фабричком кругу компаније "Слобода" у Чачку и захватио шуму и високо растиње сада је под контролом. Очекује се долазак хеликоптера Војске Србије који ће помоћи у потпуном гашењу пожара. У фабрику би данас требало да дођу и деминери Техничко-ремонтног завода. Грађани који су евакуисани у суботу враћају се у своје домове.

Синоћњи пожар додатно је узнемирио житеље насеља Јездина и Придворица који живе у непосредној близини фабричког круга. Многи викенд нису провели код куће.

"Нас је милиција и из 'Слободе' противпожарци иселили. Вратили смо се сада, али још се гаси пожар", каже Љубивоје Боричић из Придворице.

Комисија за процену штете на стамбеним објектима већ обилази терен.

"Углавном су полупана стакла на прозорима, на крововима поремећени црeпови, понешто разбијених црепова, екипе које су биле јуче и данас су на терену. Утврдићемо штету наредних неколико дана. Грађани се данас већ јављају градској управи да пријаве штету, тако да су све те активности у току", указује Радош Југовић из Градске комисије за процену штете.

Узрок пожара у чачанској војној фабрици још није познат. Очекује се долазак деминера који могу ући у фабрику 24 сата од последње експлозије. Процењује се да је материјална штета далеко већа од експлозије у магацину која се догодила почетком јуна.

"Док се то не санира и када се стекну услови за санацију из безбедносних разлога, онда очекујемо да се крене са санацијом па тек после можемо да размишљамо о почетку рада и враћању радника на посао", каже Драшко Милованковић из Самосталног синдиката компаније "Слобода".

Ситуација на терену је сада мирна, али се очекује да ће у потпуном гашењу помоћи и хеликоптери Војске Србије, чији је долазак најављен.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво