Читај ми!

Под контролом пожар у кругу фабрике "Слобода", очекује се долазак деминера и хеликоптера Војске

Пожар који је синоћ, нешто после 20 часова, избио у фабричком кругу компаније "Слобода" у Чачку и захватио шуму и високо растиње сада је под контролом. Очекује се долазак хеликоптера Војске Србије, који ће помоћи у потпуном гашењу пожара. У фабрику би данас требало да дођу и деминери Техничко-ремонтног завода.

Ватрогасне екипе дежурале су читаве ноћи у кругу чачанске фабрике "Слобода", где је синоћ избио пожар.

Пожар је избио 24 сата након експлозије у магацинском простору фабрике у суботу, где је стакло, које је пукло услед детонације у кругу фабрике, лакше повредило три радника.

Ватру су синоћ гасила два ватрогасна возила са пет ватрогасаца, а у гашење су се укључиле и екипе професионално-ватрогасне јединице компаније "Слобода". 

Пожар је локализован и сада је све мирно и очекује се да ће у потпуном гашењу помоћи и хеликоптери Војске Србије, чији је долазак најављен.

Драшко Милованковић, председник Синдиката "Слобода", каже за РТС да радници неће долазити на посао извесно време.

"Материјална штета је далеко већа. Док се то не санира и док се не стекну услови, тек после можемо да размишљамо о почетку рада, циљ је да сачувамо свако радно место. Апелујемо на државне органе, на Министарство одбране, председника Вучића да без њихове помоћи не можемо да се вратимо на онај ниво пре експлозије", навео је Милованковић.

Додаје да се данас очекује долаза деминара Техничко-ремонтног завода, који могу да уђу у фабрику 24 сата од последње експлозије. Током дана знаће се да ли ће они данас радити или не.

"О узроцима експлозије ништа не знамо, имамо интерес да сазнамо праву истину шта се догодило. Наша је обавеза да оставимо могућност истражним органима да утврде чињенице шта се догодило, тек тада можемо да се одредимо у вези наших даљих активности", истакао је Милованковић.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво