Читај ми!

Угашен пожар у фабрици "Слобода", евакуисано 150 домаћинстава

У Чачку је ноћ протекла без нових детонација и инцидената, након што се синоћ догодила снажна експлозија у фабрици "Слобода", у којој је лакше повређено троје радника. Пожар у фабрици је угашен, а око 150 домаћинстава је евакуисано. Неки од грађана су се вратили у своје домове. Последња експлозија догодила се у просторији у којој није било струјних инсталација, рекао је председник Вучић.

Пожар у чачанској фабрици "Слобода" је угашен, након синоћње снажне експлозије. Два извиђања обавила је ватрогасна јединица компаније "Слобода" и Сектор за ванредне ситуације.

Ноћас није било детонација. Видно је присуство полиције, паркирана су два ватрогасна возила, а беспилотне летелице надлетале су круг фабрике, јавља дописник РТС-а из Чачка. 

У магацинском простору фабрике "Слобода" у Чачку синоћ око 20 часова дошло је до експлозије. Том приликом лакше су повређена три радника, углавном су то ситне посекотине највероватније услед пуцања стакла.

Oд силине детонација попуцала су стакла на прозорима појединих кућа које су најближе фабрици.  

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић рекао је да је евакуисано око 150 домаћинстава из оближњих насеља. У хотел у центру града је смештено 11 породица, односно тридесетак грађана, међу којима је и седморо деце.

Град је организовао пункт за прихват становника који су изразили потребу за евакуацијом, а немају други смештај код рођака или пријатеља.

Неки од грађана који су ноћ провели у градским хотелима вратили су се у своје домове. Тако је један становник Чачка који се вратио рекао да нико није спавао тврдим сном и да су се деца трзала.

"Тренутно је ситуација безбедна и стабилна, а стручне комисије Министарства одбране и балистичари као и тужилаштво доћи ће истрагом до узрока ове експлозије", рекао је градоначелник Чачка.

Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је Танјугу да је најважније да у експлозији у кругу фабрике "Слобода" нико није настрадао, али да тражи да се утврди чија је одговорност што смо у овако кратком року имали два инцидента. 

Како је рекао, војска је подигла током ноћи и беспилотне летелице како би помогла ватрогасцима да пожар што пре буде ликвидиран до краја, а испражњени су и магацински простори како не би било никакве даље опасности.

На лицу места налазе се све надлежне службе. Улазак стручних екипа на терен омогућава се тек 24 сата након последње детонације.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво