Читај ми!

У току саслушање Јовичића и осталих осумњичених код тужиоца

У Вишем јавном тужилаштву у Београду у току је саслушање председника београдске општине Палилула и функционера Српске напредне странке Александра Јовичића и још седморо осумњичених који су ухапшени у четвртак.

Саслушање је, како је речено у тужулаштву, почело око девет сати и очекује се да ће трајати до касно поподне.

Након саслушања биће познато да ли ће за Јовичића и за друге осимњичене тужилаштво тражити одређивања притвора.

Јовичић се сумњичи да је утицао на одговорно лице за инспекцијске послове у Општини Палилула да даље утиче на грађевинске инспекторе да злоупотребом положаја омогуће изградњу објеката без грађевинске дозволе, као и да је од инвеститора за наведене објекте потивправно присвојио 28,8 милиона динара.

Јовичић се терети за кривично дело трговина утицајем у саизвршилаштву са Д. В. (43), одговорним лицем за инспекцијске послова у Градској општини Палилула.

Такође, због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја, ухапшени су грађевински инспектори М. М. (1958), З. Р. (1953), Ђ. Р. (1959), З. П. (1959), Г. П. (1969) и Д. Л. (1964) док се, поред наведеног, осумњичени Г. П. и Д. Л. терете и за кривично дело фалсификовање службене исправе.

Они се сумњиче да су злоупотребом положаја омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте, као и да су их, након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција унели неистините податке у вези са објектима, проследили на озакоњење, рекао је за РТС министар унутрашњих послова Александар Вулин.