Читај ми!

Ухапшен лажни хирург са Теразија и његова мајка, тешко нарушили здравље пет особа

По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, одређено је задржавање до 48 сати масеру из Батајнице и његовој мајци, који су ухапшени због надрилекарства којим су тешко нарушили здравље, за сада, пет особа.

С. К. (23) и његова мајка (49) сутра ће бити саслушани у том тужилаштву, након чега ће бити одлучено да ли ће тужилаштво тражити да им суд одреди притвор.

Он се терети за кривична дела неовлашћеног бављења одређеном делатношћу и продужено кривично дело – тешка дела против здравља људи, док се његовој мајци стављају на терет помагање у тим истим делима, саопштено је из тужилаштва.

Како се сумња, он се у нерегистрованој ординацији "Dr Sauvage" на Теразијама, од 2. јануара прошле до 8. априла ове године, за новчану накнаду бавио пружањем медицинских услуга без одговарајуће стручне спреме, одобрења за самосталан рад, односно лиценце, за чије обављање му је по закону потребна дозвола надлежног органа.

Како наводи тужилаштво, пружао је медицинске услуге и изводио медицинске захвате над пацијентима, прикривајући од њих чињеницу да није стручно оспособљен за пружање медицинских услуга и извођење медицинских захвата.

Након тога пацијентима је издавао медицинске извештаје са прописаном терапијом, лековима без печата и са лажним бројем лиценце, за одређену накнаду, што је за последицу имало тешко нарушавање здравља, за сада, пет особа.

У томе му је помагала мајка, која је у нерегистрованој ординацији примала пацијенте и од њих узимала новчану накнаду, иако је знала да њен син нема лиценцу за рад.

У даљем току истраге, Прво основно јавно тужилаштво у Београду најавило је да ће испитати оштећене, евентуалне сведоке, прибавити медицинску документацију, по потреби наложити вештачења и извести друге доказе, након чега ће бити донета одлука о даљем поступању. 

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво