Читај ми!

Тужилаштво: У предистражном поступку у случају "Палма" испитана 21 особа

У предистражном поступку који се води поводом навода потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић да је председник скупштине општине Јагодина Драган Марковић Палма подводио девојке и малолетнице из тог града, до сада је испитана 21 особа.

Те особе су испитане у својству грађанина, по захтеву за прикупљање потребних обавештења Вишег јавног тужилаштва у Јагодини и Вишег јавног тужилаштва у Kраљеву, кажу за Танјуг у краљевачком тужилаштву.

Додају да од тока предистражног поступка и прикупљених обавештења зависи колико ће укупно особа бити испитано у том својству.

"У циљу интереса заштите поступка, водећи рачуна о заштити приватности учесника поступка, у овој фази не можемо давати било какав коментар у вези тога која су лица испитана, када и где, као и да ли евентуално поседујемо неке материјалне доказе", навело је Више јавно тужилаштво у Kраљеву.

Пошто је поступак у предистражној фази, овде још увек нема осумњичених, оштећених, нити сведока у формалном смислу. Сви су грађани који у том својству износе своја сазнања о поменутим догађајима.

По окончању прикупљања обавештења, полиција треба да састави извештај и достави га тужилаштву у Kраљеву које ће проценити има ли елемената неког кривичног дела које се гони по службеној дужности и да ли и кога сматра за то одговорним.

Више јавно тужилаштво у Kраљеву преузело је случај Тепић - Марковић од Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, по одлуци Апелационог јавног тужилаштва у Kрагујевцу.

Ту одлуку Апелационо тужилаштво је донело по предлогу за супституцију Вишег јавног тужилаштва у Јагодини.

По давању иасказа у јагодинској полицији, Драган Марковић Палама рекао је да су "сви наводи у измишљеној афери лажни" и да му је нанета душевна бол и увреда части.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво