Читај ми!

Одбијен захтев за одбацивање оптужнице за убиство Оливера Ивановића

Апелациони суд у Приштини одбио је као неосноване жалбе бранилаца за одбацивање оптужнице и оспоравање доказа за окривљене Н. С., М. Р., С. А., Д. М. и Р. Б. у случају убиства Оливера Ивановића.

Према саопштењу Апелационог суда, потврђена је пресуда Основног суда у Приштини од другог марта, и тај кривични случај ће се наставити по правилима кривичног поступка.

Специјални тужилац оптужене терети за низ кривичних дела која се односе на: "учешће или организовање организоване криминалне групе", "тешко убиство", "злоупотреба службеног положаја или овлашћења" и "неовлашћено поседовање, контрола или поседовање оружја".

"Трочлано веће Посебног одељења Апелационог суда утврдило је да је првостепени суд правилно поступио када је одбио захтеве бранилаца да се оптужница одбаци и да се докази оспоре као неосновани", наводи се још у одлуци.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године у северном делу Косовске Митровице, испред седишта Грађанске иниицијативе "Слобода, демократија, правда", коју је основао и водио је све до убиства.

Суђење није одмакло од читања оптужнице, поновљених у неколико наврата.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво