Читај ми!

Младић у Руми настрадао од струјног удара, покушао да се попне на вагон

Један младић погинуо је јутрос на железничкој станици у Руми од струјног удара из контактне мреже, када је покушао да се попне на вагон теретног воза.

Несрећа се догодила јутрос у три сата и 20 минута, а на лице места изашли су припадници МУП-а и екипа Хитне помоћи, која је повређеног младића превезла до болнице, где је и преминуо, наведено је у заједничком саопштењу компанија "Србија Карго" и "Инфраструктура железнице Србије".

Како се наводи у саопштењу, кроз контактну мрежу пролази струја напона од 25.000 волти, а да би се несрећа догодила није неопходно да се додирне жица контактне мреже, већ је довољно само да се уђе у струјни лук који може бити удаљен и по неколико метара од контактне мреже.

Обе компаније, које жале због трагедије која се догодила и изражавају саучешће породици настрадалог младића, још једном апелују на све, а посебно на млађу популацију, да се не пењу на вагоне у станицама и на пругама јер на тај начин директно угрожавају свој живот.

Због пењања на вагоне, од последица струјног удара из контактне мреже годишње на српским пругама настрадају три до четири особе, а најчешће је реч о младима, саопштиле су компаније "Србија Карго" и "Инфраструктура железнице Србије".

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво