Читај ми!

Тројица Албанаца напали и повредили Србина из Велике Хоче

Тројица Албанаца напала су синоћ око 21 сат мештанина Велике Хоче Мирослава Лукића. Прво су га вербално вређали, а потом и физички напали, саопштилаје Канцеларија за Косово и Метохију. Лукић је задобио прелом носа.

Лукић је РТС-у испричао да су га вербално напала два Албанца, да би им се убрзо придружио и трећи, који је фиизички насрнуо и главом му поломио носну кост.

Нападачи из Ораховца су се онда повукли у аутомобил и напустили Велику Хочу.

Лукић је пренео да проблем са нападачима траје дуже време, јер се ради о чобанима који своју стоку воде на испашу на српска имања у околини Велике Хоче.

Пријављени су полицији, а онда их је командир у Ораховцу позвао и упозорио да то више не чине. Након неколико дана почели су поново да изводе стоку на српске поседе, а јуче су уништили и засаде ароније.

Након нове пријаве, под дејством алкохола, додаје Лукић, појавили су се синоћ у Великој Хочи и напали га.

Лукић је са преломом носа прегледан у Дому здравља у Ораховцу, а онда и у болници у Ђаковици. Потом је пребачен у болницу у Косовску Митровицу.

Житељи Велике Хоче и Ораховца месецима су на мети локалних Албанаца који на њихова имања пуштају стоку и тако им уништавају пољопривредне засаде.

Канцеларија за Косово и Метохију очекује адекватну казну за овај тежак физички напад на Мирослава Лукића, али и хитну реакцију полиције на заштити имовине српских породица у овом делу Косова и Метохије, којима је пољопривреда једини извор прихода.

Српска листа је поручила да је крајње време да се представници међународне заједнице јасно одреде према серији инцидената у којима се нападају Срби и њихова имовина, јер је, како истиче, очигледно да косовска полиција не жели да заштити Србе.

"Очигледно је да косовска полиција не жели да заштити Србе, посебно јужно од Ибра, јер је невероватно да у тако малој средини као што је Велика Хоча, Мирослав Лукић буде више пута нападнут а да одговорни никада не буду процесуирани", наводе у Српској листи.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво