Читај ми!

Завршено сведочење Стефановића, Тапушковић: Рекао је да не зна ништа о блиндираном возилу

У Вишем јавном тужилаштву у Београду завршено је саслушање бившег министра унутрашњих послова Небојше Стефановића (сада министра одбране) у оквиру истраге која се води против бившег заменика начелника СБПОК-а Горана Папића због трговине утицајем, сазнаје "Танјуг". Стефановић се у тужилаштву задржао нешто више од два сата.

Небојша Стефановић је испитан у својству сведока, на предлог одбране Папића, који се сумњичи да је 15. априла 2020. године, посредовао и наложио да се одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето. Истог дана возило је враћено Миљковићу.

Миљковић је заједно са Вељком Беливуком од фебруара под истрагом да је организатор криминалне групе која се сумњичи за убиства, препродају дроге, држање оружја. 

Саслушање у истрази је затворено за јавност, јер је истрага по закону тајна.

Међутим, Папићев бранилац Бранислав Тапушковић пренео је новинарима да је Стефановић тужилаштву рекао да не зна ништа о блиндираним возилима.

Поновио је да Папић није издао налог за враћање возила, али да јесте особа која је и даље у врху МУП-а.

Поред Стефановића, данас би од 13 сати као сведок треба да требало буде испитан и начелник Управе криминалистичке полиције Дејан Ковачевић.

Њихово саслушање предложио је Папићев бранилац Бранислав Тапушковић, који је свој предлог образложио тиме да је Папић на саслушању код тужиоца негирао извршење кривичног дела и да је рекао да је поступао по налозима министра Стефановића, док му је Ковачевић био директно надређени.

Папић је под истрагом због сумње да је ургирао да полиција одмах врати привремено заплењени блиндирани аутомобил од, сада осумњиченог вође криминалне групе, Марка Миљковића.

Истог дана возило је враћено Миљковићу.

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва спроводи доказне радње у скраћеном поступку који се води против Папића за кривично дело трговина утицајем, за које је законом запрећена казна од једне до осам година затвора.

МУП је раније саопштио да се Папић сумњичи да је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК-у, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао од тадашњег руководиоца Полицијске управе за град Београд да се лицу које је сада у притвору, одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето. Истог дана возило је враћено Миљковићу.